lauantai 9. tammikuuta 2010

Blogi, YouTube ja MovieMaker!

Tällä viikolla olemme tutustuneet ”Median myrskyihin” äidinkielessä ja opiskelleet elokuvan tekemiseen liittyviä asioita. Nyt on aika harjoitella opiskeltua ihan käytännössä!
Tarkoituksena nimittäin on, että tuotatte pienissä ryhmissä YouTubessa julkaistavan pienen videoleikkeen! Video on tietysti editoitu MovieMakerilla ja tässä voit näyttää kykysi paitsi käsikirjoittajana, myös kuvaajana, leikkaajana, näyttelijänä jne. ;-)

Videoprojektia varten muodostamme 2-4 ryhmää (3-6 oppilasta/ryhmä). Käytettävissä on (noin) yhden viikon äidinkielen tunnit (6h). Käytännössä tämä jakautuu siten, että käsikirjoitukseen varataan 1-2h, kuvaamiseen 1-2h, editoimiseen 2-3h ja esittelyihin 1h. Varsinaisen elokuvan maksimipituus on 10 minuuttia. Käytettävissämme on 2-3 videokameraa, joten joudumme hieman vuorottelemaan kuvauksien kanssa. Kuvauspaikkana on laajasti ottaen koko koulu, mutta kuvaamisesta ei saa aiheutua häiriötä muiden luokkien opiskelulle.

Videon aiheen täytyy sivuta kuudennen luokan aikana opiskeltuja sisältöjä ja siinä tulee olla jokin opetus. Toisin sanoen elokuvassanne täytyy olla jokin punainen lanka, juju. Video voi olla muodoltaan näytelmä, opetusvideo, huumorivideo, kuvakollaasi jne. Kunhan vain edellä mainitut vaatimukset täyttyvät ja tekijänoikeuksia ei loukata. Tekijänoikeusvapaata musiikkia taustalle voit etsiä vaikkapa Jamendosta.
Videon tekoa ja lopputulosta kommentoidaan tässä blogissa ja blogiin laitetaan myös linkit videoihin. Älkää unohtako käydä katsomassa muiden tuotoksia!

Elokuvien ensi-ilta on torstaina 21.1.2010 klo 12.30 ja voisimme kenties kutsua paikalle myös kummiluokat tai naapuriluokkien oppilaita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti